Az OTP Csoport a Standard & Poor’s litájának élén

Publikálva: 2024. július 29. elismerések

A neves nemzetközi hitelminősítő intézet, a Standard & Poor’s (S&P) július elején első ízben tette közzé a legjobb teljesítményt nyújtó európai bankok rangsorát. A toplista első helyére az OTP Csoport került.

A rangsorban, amelyet a hitelminősítő adatszolgáltató cége, az S&P Global Market Intelligence állított össze, hét súlyozott pénzügyi mutatószám alapján állították sorrendbe Európa ötven legnagyobb, nyilvánosan jegyzett bankját. Vizsgálták a saját tőke megtérülését, a nettó kamatmarzsot, a költség-bevétel arányt, a problémás hitelek arányát, a nem kamatjellegű bevételek és eszközök arányát, illetve a nettó stabil finanszírozási arányt.

A 2023-as évben ezek alapján az OTP Csoport produkálta a legjobb mutatókat, ennek köszönhetően sikerült megszerezni az első helyet. Az értékelésben kiemelték, hogy a tavalyi teljesítményben hangsúlyos szerepet játszottak a kiemelkedően magas hitelmarzsok, amihez az európai összevetésben is magas hazai kamatlábak is hozzájárultak. Szintén ezek a tényezők játszottak szerepet leginkább abban, hogy Lengyelország két legnagyobb bankja, a PKO Bank Polski és a Bank Polska Opieki végzett a második és harmadik helyen.

Az OTP Csoport célja, hogy a stabil és sikeres működés révén továbbra is kiemelkedő helyet foglaljon el az európai bankszektorban. Az S&P friss listáján elfoglalt első helyezés tovább erősíti a csoport pozícióját Európa vezető pénzintézetei között, egyben újabb bizonyítéka annak, hogy az ügyfélközpontú szemléletünk és a pénzügyi innovációk iránti nyitottságunk kivívják ügyfeleink és partnereink elégedettségét.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.